Teman Alam Maya

Monday, June 13, 2011

tak semua orang boleh bergurau dengan kite..


assalamualaikum..selamat pagi..menulis sambil perut menyanyi dgn riang sekali..xder motif..^^

asyik merapu..meraban..membebel..jom lah share citer dan pendapat plak..korang manusia..aku pom manusia..yang bace blog nie pom manusia..err..ada sape2 alien ker kat cni..tolong tunjuk muke!!  x_x

sebenarnya entry kali nie adalah menyentuh pasal perangai manusia yg berbeda.berdasarkan tajuk aku kat atas tuu..aku confom la korang pernah jumpe or diri korang sendiri kan macam tu?

memang tak semua org boleh terima gurauan kite walaupom ia hanye sekadar jenaka kecik..tapi touching siyes bagaikan nak rak..tolongla nilai gurauan itu serius atau tak..kadang2 gurauan nie hnya lah sekadar nak menghiburkan diri sendiri..jadi tak salahkan..?

bagi yg kureng open minded nie..baek duduk dalam hutan jer..kawan dgn tumbuh-tumbuhan kat citu..comfom takder sape2 usik..jgn marah ek..bukan ape..kite nie duk dalam satu komuniti..takkan hari2 serius kot..

bagi yang tak boleh diajak bergurau or touching gile2 nie..or sensitif tahap dewa..pesan la kat dorang yg korang tak suke gurau2 nie..

p/s :kadang2 org nie tak boleh terime gurauan kritikan..sebab kadang2 itu adalah sifat sebenar dia..jadi..pandai2 la kawal emosi tu ye..jgn nak marah tak tentu hala...nak bergurau..kadang2 kena tengok keadaan jugak ye..igt tuu

sekian.. n_n 
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...